به گزارش مشرق، مراسم تجلیل از نعیمه اسلاملو، نویسنده برتر حوزه حجاب و خانواده، در قالب طرح چهل قلم با حضور نعیمه اسلاملو، نویسنده و پژوهشگر در حوزه حجاب و خانواده؛ پریسا کرمی، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان گیلان؛ حجت الاسلام و المسلمین سعید مهدوی، نماینده و مسئول آستان قدس رضوی در استان گیلان؛ جمعی از مسئولان، کتابداران استان، علاقمندان به آثار نعیمه اسلاملو و اصحاب رسانه در رشت برگزار شد.
نگاه متعالی انسان به جایگاه زن، مظلوم واقع شده است
در این مراسم نعیمه اسلاملو با قدردانی از اداره کل کتابخانههای عمومی گیلان در برگزاری چنین مراسمی به تشریح دغدغههایش پرداخت. این نویسنده با بیان اینکه علاقه چندانی به رشتههای علوم انسانی نداشت اما دغدغههای فرهنگیاش هدایت کننده وی در این مسیر بود گفت: نگاه متعالی اسلام به جایگاه زن مظلوم واقع شده است چراکه اسلام زیباترین و متعالیترین دیدگاهها را نسبت به زن دارد اما به این امر حتی در داخل کشورمان هم چندان پرداخته نشده است.
بیشتر بخوانیم:
انقلابی در اندیشهها در آستانه چهلمین سالِ انقلاب
فضای دو قطبی حجاب کمرنگتر شده / همه کشورها برای «پوشش اجتماعی» قانون دارند / مواجهه متناقض برخی مسئولین و فعالان حجاب عجیب و غریب است
حکایت دختران دبیرستانی و رمانهای عاشقانه
وی تاکید کرد: انقلاب دستاوردهای بسیاری در حوزه زنان دارد و باید این دستاوردها برای زنان جامعه اسلامی بیان شود تا توطئههای دشمن ناکام بماند.
اسلاملو کتاب «فرشتهها هم عاشق میشوند» را پرمخاطبترین و پرفروشترین تالیف خود دانست و بیان کرد: این کتاب با بهرهگیری از قالبی عاشقانه تلاش میکند تا جایگاه زن در اندیشه اسلامی و تعارض آن با اندیشه غربی را تبیین کند. وی با بیان اینکه زنها تاریخ را میسازند گفت: باید ریشههای مبانی زندگی را زنان پاکدامن بسازند.
اسلام همیشه برای زنان ارزش قائل شده است
نویسنده برتر حوزه حجاب و خانواده کشور با بیان اینکه دغدغه اصلی من برای حضور در عرصه کتاب روشنگری برای بانوان بود اظهار کرد: با مشاهده تلاش ضدانقلاب برای تخریب وجهه زن در کشور، انگیزهام برای کتاب نوشتن بیشتر شد.
نعیمه اسلاملو با اشاره به اینکه همواره در جامعه اسلامی به زنان اهمیت دادهشده است بیان کرد: اسلام همیشه برای زنان ارزش قائل شده است.
وی با بیان اینکه هر کتابی را برای هر قشری نمینویسیم گفت: برخی از کتابهای ما مخصوص خانوادهها و متولیان فرهنگی است و برخی دیگر از کتابها مخصوص نوجوانان و جوانان است.
زن ایرانی مسلمان دستش پر است و دست زن غربی خالی است
نویسنده برتر حوزه حجاب و خانواده کشور با اشاره به اینکه زندگینامه برخی از شهدا به شکل روایت در برخی از کتابهای من موجود است تصریح کرد: آثار من در شبکههای اجتماعی نیز موجود است و مخاطبان میتوانند استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه جایگاه زن ایرانی در دنیا بسیار بالا است بیان کرد: دنیا باید بداند که اسلام هیچ محدودیتی برای زنان ندارد و غرب در حال دروغپراکنی در دنیا است.
مهدوی: یکی از شاخصههای معنوی جامعه توجه به کتابخوانی است
مسئول و نماینده آستان قدس رضوی در استان گیلان نیز با بیان اینکه یکی از شاخصههای معنوی جامعه توجه به کتابخوانی است اظهار کرد: علما صاحبان نور هستند و در قرآن بیانشده که برای هر ورق از کتابی که ارزشمند است ثواب در نظر گرفتهشده است.
حجتالاسلام سعید مهدوی با اشاره به اینکه در دین ما به فواید کتابخوانی خوب اشاره شده بیان کرد: اگر یک مؤمن یک ورق کتاب برای خدا بنویسد در نظر خداوند ارزش والایی دارد.
وی با اشاره به اینکه برخی از کتابها میتوانند در زندگی مردم تأثیرگذاری بالایی داشته باشند گفت: به همین دلیل است که تأکید داریم که باید از نویسندگان متعهد و ارزشی حمایت شوند تا تعداد کتابهای تأثیرگذار در جامعه افزایش پیدا کند.
مسئول آستان قدس رضوی در استان گیلان با اشاره به اینکه دستگاه های مختلف با هم افزایی می توانند در حوزه فرهنگ کتابخوانی و تحکیم بنیان های جامعه قدم بردارند تصریح کرد: اداره کل کتابخانههای استان گیلان و سپاه قدس گیلان همواره در زمینه کتاب و کتابخوانی فعالیت های خوبی داشته اند و در جهت ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه و خانواده برنامه های متنوعی دارند.
کرمی: کتابخوان کردن کودکان جزو برنامههای ما است
مدیرکل اداره کل کتابخانههای عمومی گیلان در این مراسم با بیان اینکه در گیلان آمار کتابخوانی رو به رشد است گفت: قرار دادن کتاب در سبد خانواده ها، کتابخوان کردن کودکان و مادران از برنامه های اصلی نهاد کتابخانه های عمومی در دوره جدید است و در این دوره هم افزایی بسیار خوبی در این حوزه با سازمان ها، نهادها و انجمن های مردم نهاد داشته ایم.
پریسا کرمی همچنین با اشاره به برگزاری کارگاههای مختلف آموزشی بعنوان یکی دیگر از برنامه های این مجموعه فرهنگی برای کتابداران، اعضا و علاقمندان در حوزه های مختلف تربیتی، آموزشی و علمی گفت: علاقهمندان میتوانند با حضور در کتابخانه های عمومی سراسر استان از منافع ارزشمند این کارگاه های آموزشی بهره مند شوند.
وی با بیان اینکه شیوه کتابخوانی در کشور تغییر کرده است گفت: نهاد کتابخانه های عمومی امروز با پیش بینی برنامه های مختلف برای اقشار مختلف مردم سعی در جذاب سازی خواندن کتاب برای همه دارد و برای رسیدن به این هدف مهم با تغییر برخی از شیوه های سنتی کتابخوانی خصوصاً در کتابخانه ها فعالیت های متعددی در دست اقدام دارد.
وی همچنین با اشاره به عدم استقبال مردم از ابزارهای نوظهور برای مطالعه کتابهای الکترونیک نیز گفت: لذت خواندن کتاب کاغذی جایگاه خود را دارد و نمی توان هیچ جایگزینی برای کتاب تعریف کرد.
طرح ملی «چهل قلم» در ۳۱ استان برگزار میشود
پریسا کرمی در ادامه از حجاب بهعنوان پاسداشت و بهداشت معنوی جامعه در نظام اسلامی یاد کرد و گفت: انقلاب اسلامی به زن ارزش داده و جایگاه او را در جامعه تبیین کرده است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی گیلان هدف از برگزاری طرح ملی «چهل قلم» را معرفی ۴۰ نویسنده از میان نویسندگان متعهد کشور دانست و افزود: اسلاملو با قلم خود سعی در الگوسازی و ایجاد راهکارهای نوین در امر کتابخوانی با محوریت عفاف و حجاب کرده است.
تجلیل از سالها تلاش نعیمه اسلاملو، نویسنده برتر حوزه حجاب و خانواده کشور با اهدای لوح یادبودی از سوی علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور و اهدای هدایایی از سوی اداره کل کتابخانه های عمومی استان گیلان، سپاه قدس گیلان و شورای اسلامی و شهرداری کلانشهر رشت، امضای لوح یادبود این مراسم و جشن امضای آثار این نویسنده با حضور دوستداران وی پایان بخش این مراسم بود.